Goudbaren Kopen

Goudbaren kopen is interessant om een aantal verschillende redenen. Uiteraard is het van oudsher een methode om een bepaalde status of rijkdom uit te stralen, maar tegenwoordig is het veel interessanter om een aantal verschillende andere redenen. Zo kan men goudbaren kopen zonder btw te betalen. Het rendement dat men maakt is daarmee min of meer direct een netto rendement. Daarnaast kan men goudbaren kopen in een groot aantal verschillende gewichten en kan men er op die manier voor zorgen dat bijvoorbeeld de inflatie geen kans zal krijgen. Tenslotte is goudbaren kopen interessant vanwege het rendement dat men tegenwoordig kan maken nu de goud koers zo lekker blijft stijgen.
Allereerst zijn er veel mensen die goudbaren kopen vanwege de gunstige regeling met betrekking tot de btw. Wanneer we in Nederland, of daarbuiten, iets aanschaffen dienen we over het algemeen namelijk btw te betalen. Dit staat voor de Belasting Toegevoegde Waarde en betekent in principe dat we de staat een deel dienen te betalen wanneer we willen genieten van een nieuwe aankoop. Goudbaren kopen is echter mogelijk zonder de btw te betalen, anders dan wanneer we bijvoorbeeld een nieuwe televisie aan willen schaffen. In dat geval dienen we namelijk de waarde van het apparaat te betalen, een verkooppremie voor de verkopende partij en uiteindelijk de btw om ook de staat tevreden te stellen. Uiteraard kan dit geheel aardig oplopen, zeker gezien het feit dat de btw op luxe producten 19% bedraagt. Dit betekent dat we over het algemeen een vijfde meer dan de waarde betalen en dat de eventuele inruilwaarde daardoor direct een stuk lager zal liggen dan de kosten die we hebben moeten maken. Goudbaren kopen is hierop een uitzondering en dat zorgt ervoor dat we relatief voordelig kunnen investeren in goud. Dit geldt niet eens voor alle edelmetalen, want het kopen van zilver is bijvoorbeeld niet zomaar mogelijk zonder de btw te betalen, dit geldt alleen voor een aantal specifieke gevallen.

Wanneer mensen goudbaren kopen en ze hierbij geen btw betalen heeft dit uiteraard gunstige invloeden op het te behalen rendement. Zodra we verdienen aan het goud hoeven we namelijk niet eerst een deel van de kosten terug te verdienen. Wanneer we btw betalen zodra we bijvoorbeeld zilver in baren kopen dienen we eerst 19% winst te maken om de btw boven op de intrinsieke waarde terug te verdienen. We kunnen ons uiteraard gemakkelijk voorstellen dat dit ervoor zal zorgen dat het langer duurt voordat we daadwerkelijk winst beginnen te maken. Goudbaren kopen is onder andere om die reden een stuk interessanter en kan ons heel snel een hoop geld opleveren.

e kunnen goudbaren kopen in haast ieder gewicht dat we wensen. Het is om die reden dan ook niet nodig om bijvoorbeeld eerst een groot bedrag bij elkaar te sparen of ons aan andere vervelende regels te houden. Wanneer we graag een gram goud willen kopen is dit mogelijk, maar ook mensen die 1 kilo goudbaren kopen kunnen dit op min of meer dezelfde manier doen. Het grote voordeel hiervan is dat we zelf kunnen bepalen wat we ongeveer in het goud willen investeren. Goudbaren kopen is namelijk investeren en heeft daarmee veel minder te maken met het uitgeven van geld. Natuurlijk dient ook de handelaar in het goud er wat aan te verdienen en maken we daarom wat kosten. De kosten die we dienen te betalen zijn een echte uitgave, een kostenpost. Het goud zelf is eigenlijk niets anders dan een solide investering. We wisselen eigenlijk contanten om voor het edelmetaal, dat een minstens gelijke waarde kent. Goudbaren kopen kost daarom eigenlijk helemaal niets, behalve de verkoopkosten die er worden berekend. We blijven beschikken over minstens hetzelfde kapitaal, het is op dat moment alleen in een andere vorm gegoten. Juist om die reden is het zo interessant om goud aan te kopen. Mensen die goudbaren kopen hebben hier over het algemeen een hoop plezier van en in plaats van dat het geld kost levert het binnen een relatief korte periode over het algemeen al geld op en worden we er dus eigenlijk alleen maar beter van wanneer we het doen.

Goudbaren kopen werkt ook nog eens uitstekend tegen de inflatie. Wanneer de onrust op de verschillende financiƫle markten toeneemt, is de kans namelijk groot dat ook de inflatie op zal lopen. Dit betekent in principe dat ons kapitaal minder waard wordt, zonder dat we hier iets aan kunnen doen. We kunnen het jaar erop minder kopen met hetzelfde kapitaal, waardoor we dit eigenlijk kunnen vergelijken met het weggooien van een deel van de waarde. Goudbaren kopen is wat dat betreft een zeer interessant alternatief, aangezien er binnen het goud geen inflatie plaatsvindt. De verschillende landen die bijvoorbeeld de inflatie van de dollar of de euro veroorzaken hebben nauwelijks tot geen invloed op de totale productie van het goud en daarmee de waarde hiervan. De waarde van het goud blijft op die manier hoog en mensen die goudbaren kopen hebben zo geen last van de inflatie. Goudbaren kopen kan er op die manier gemakkelijk voor zorgen dat de waarde van ons kapitaal netjes behouden zal blijven. Daarnaast kan het ook nog eens zorgen voor een leuk rendement en worden we er uiteindelijk alleen maar beter van.

Goudbaren kopen biedt ons namelijk niet alleen bescherming tegen bijvoorbeeld de invloed van de inflatie, het kan ook nog eens een leuke winst opleveren wanneer de goud koers blijft stijgen zoals deze de afgelopen jaren doet. Een groot aantal deskundigen en analisten verwacht, gezien de huidige economische situatie, dat de goud prijs nog veel verder op zal lopen. Mensen die goudbaren kopen zijn op die manier bezig met een heel interessante investering en kunnen op die manier dus nog een hoop geld gaan verdienen. Om die reden blijft het dan ook heel populair om goud in te kopen. Goudbaren kopen is hiermee een uitstekende investering die voor zowel zekerheid als de mogelijkheid op een leuke winst kan zorgen; twee elementen waar beleggers over het algemeen heel vrolijk van worden.