Kilo Goud Kopen

Een kilo goud kopen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Dit betekent aan de ene kant dat het een soort van voorrecht is om dit te kunnen kopen, maar aan de andere kant is het ook een reden om juist extra goed naar de mogelijkheden te kijken. Wanneer iets niet voor iedereen beschikbaar is betekent dit over het algemeen namelijk dat het heel interessant is om dit aan te kopen wanneer dit tot de mogelijkheden beschikt. Zo brengt een kilo goud kopen ook een aantal verschillende voordelen met zich mee waar we gemakkelijk van kunnen profiteren. Het is bijvoorbeeld heel aantrekkelijk om voor dit gewicht te kiezen, omdat men op die manier gemakkelijk een groot kapitaal in goud om kan zetten en zo bijvoorbeeld tegen de inflatie kan beschermen. Daarnaast zijn de kosten van een kilo goud kopen relatief laag, bijvoorbeeld wanneer we dit vergelijken met kleinere hoeveelheden. De kwaliteit van een kilo goud is daarbij over het algemeen uitstekend en aangezien dit puur als investering wordt gedaan hoeven we geen btw te betalen.

Een kilo goud kopen is natuurlijk alleen mogelijk wanneer we over voldoende kapitaal beschikken. Dit betekent dat niet iedereen zomaar over kan gaan tot het kopen van een dergelijk gewicht aan goud en het daarmee haast automatisch een professionele markt is. Op die manier kunnen we gemakkelijk een groot kapitaal omzetten in goud en er op die manier voor zorgen dat de waarde hiervan in ieder geval niet af zal namen als gevolg van bijvoorbeeld de inflatie. Zeker wanneer we over een relatief groot kapitaal beschikken is een kilo goud kopen een goede methode om deze waardevermindering tegen te gaan. Slechts een paar procent kan in dat geval namelijk al gemakkelijk een groot verlies van waarde betekenen, waardoor we geld kwijt raken zonder dat we hier iets voor terugkrijgen. Mensen die een kilo goud kopen kunnen dit relatief gemakkelijk tegengaan en er op die manier dus voor zorgen dat de waarde van hun kapitaal in ieder geval behouden zal blijven. Bovendien is een kilo goud kopen natuurlijk een zeer snelle manier om ervoor te zorgen dat een groot deel of zelfs het gehele kapitaal in goud wordt omgezet. Wanneer we bijvoorbeeld een mooie erfenis of een bonus hebben gehad kunnen we die op deze manier in een keer beschermen tegen de inflatie en er daarmee voor zorgen dat we ook over een aantal jaar nog kunnen profiteren van de waarde. Een kilo goud kopen kan er daarnaast natuurlijk voor zorgen dat we een leuke winst zullen maken wanneer de goud koers verder op zal lopen en het edelmetaal eigenlijk alleen maar meer waard zal worden.

Een kilo goud kopen brengt daarnaast ook nog eens relatief lage kosten met zich mee. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat zich binnen de verkoopkosten natuurlijk altijd wat vaste kosten bevinden. Aan de ene kant zal een handelaar kosten moeten maken die afhangen van het gewicht dat er wordt verkocht, maar aan de andere kant zijn er ook kosten die altijd gemaakt dienen te worden, onafhankelijk van het gewicht dat er gekocht wordt door de andere partij. Deze kosten zijn relatief laag wanneer mensen een kilo goud kopen. De kosten zijn dan in verhouding tot de waarde van het goud dat er wordt gekocht veel kleiner, waardoor men eigenlijk voordeliger uit is. Dit betekent bijvoorbeeld dat een kilo goud kopen voordeliger is dan het vier maal kopen van 250 gram goud. Uiteindelijk zal men hetzelfde gewicht aan goud in huis hebben en is de intrinsieke waarde dus gelijk, maar de kosten van een kilo goud kopen liggen een stuk lager. Hierdoor zal men sneller netto rendement gaan maken en wordt men uiteindelijk financieel dus beter van het bezit van goud. Hoe minder kosten men maakt, hoe sneller de eerste winsten worden gemaakt en hoe leuker het dus eigenlijk is om te beleggen in goud. Men kan een kilo goud kopen en hier vervolgens bijvoorbeeld een paar jaar niet naar omkijken, om uiteindelijk te ontdekken dat het kapitaal aardig gegroeid is en dat men er dus leuk op vooruit is gegaan.

Zoals gezegd zijn mensen die een kilo goud kopen over het algemeen heel professioneel bezig en hebben we dus te maken met een zakelijk ingestelde markt. Dit betekent onder andere dat er veel geld te verdienen valt, maar ook dat het heel goed geregeld is met de kwaliteit van het goud. De handelaren weten namelijk als geen ander dat de mensen die een kilo goud kopen heel goed weten hoe de kwaliteit van het goud te beoordelen valt en op welke manier ze een eventueel lagere kwaliteit kunnen herkennen. Het heeft om die reden relatief weinig zin om een mindere kwaliteit te proberen te verkopen. De markt zal dit snel ontdekken, waardoor men zichzelf uiteindelijk in de vingers zal snijden. Een kilo goud kopen is daarmee een zeer veilige investering die er over het algemeen voor zal zorgen dat men een uitstekende kwaliteit goud in handen krijgt waar helemaal niets mee aan de hand is en die daarmee zeer interessant is als belegging voor op de lange termijn.

Een kilo goud kopen is daarnaast natuurlijk erg interessant als belegging vanwege de vrijstelling van btw. Wanneer we willen investeren willen we hier natuurlijk zoveel mogelijk mee verdienen, zonder dat we teveel risico lopen. Juist om die reden is een kilo goud kopen erg interessant. Zoals we hierboven hebben kunnen zien is het kopen van een kilo goud heel veilig en zitten er relatief weinig risico’s aan. Daarnaast is de kans op een leuk rendement heel erg groot, aangezien de kosten van de verkoop relatief laag zijn. Een kilo goud kopen is daarnaast natuurlijk mogelijk zonder de btw hierover te betalen, waardoor er eerder een netto rendement gemaakt zal worden. Anders dan wanneer we bijvoorbeeld een kilo zilver kopen is het niet nodig om de btw eerst terug te verdienen en kunnen we er op die manier voor zorgen dat we snel beter worden van het bezit van het goud. Een kilo goud kopen is daarmee voornamelijk interessant voor iedereen die op zoek is naar een mogelijkheid om op de lange termijn een hoop geld te verdienen, zonder hier verder veel naar om te hoeven kijken.